Ψαρότοποι στην Χαλκιδική … συνέχεια.
Το λιμάνι της Ιερισσού είναι γνωστό στους περισσότερους Βορειοελλαδίτες ερασιτέχνες. Οι πιο πολλοί το ψαρεύουν για τα γοφάρια και τα λαβράκια του. Εγώ προτιμώ τους «σπάροι τηγανητοί» από το μικρό μόλο και τα μελανούρια και τους κακαρέλους του εγγλέζικου από την αριστερή γωνία του εξωτερικού λιμενοβραχίονα. Αριστερά από εκείνα τα ιδιαίτερα αφιλόξενα βράχια, όπου πάντα δυσκολεύομαι να στήσω το καρεκλάκι του εγγλέζικου, ρίχνω δύο καλάμια με σαρδέλα σε πολυάγκιστρο 30 – 40 μέτρα μακριά. Μπροστά, από την εξωτερική πλευρά πάντα, ψαρεύω το εγγλέζικο. Με μπασμό του εμπορίου, διπλό ή τριπλό αγκίστρι και δόλωμα γαρίδα ή μπιγκατίνι αγκιστρώνω παχιούς κακαρέλους και μελανούρια, ενίοτε και κάποιο σαργουδάκι. Τα πολυάγκιστρα μου δίνουν σκορπιούς, λαβράκια και γοφάρια στον καιρό τους.
Συνεχίζεται …
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου